Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Holnap rajtol a Spartathlon, több mint 20 magyar futót követhetünk a verseny során

Spartathlon, ultrafutás,
Facebook
Twitter
Pinterest
Magyar idő szerint holnap reggel 6 órakor rajtol az Athén Spárta közti legendás ultratávú futóverseny, a Spartathlon.

A 246 kilométer hosszú útvonalon zajló eseményt 1983 óta rendezik meg. A szigorú szintidők, a kemény emelkedők és a gyakran szélsőségesen meleg, máskor pedig extrém viharos időjárási körülmények miatt ultrafutó körökben úgy tartják, hogy a Spartathlon az egyik legkeményebb, ha nem maga a legkeményebb futóverseny a világon. A teljesítésre 36 óra áll a futók rendelkezésére.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Spartathlon szubjektív

A verseny a magyar ultrafutók körében is komoly népszerűségnek örvend, sok dobogós eredményt érő teljesítés mellett áll hazai futó neve a verseny történetében. Az eddigi legjobb magyar időeredményt tavaly Erős Tibor futotta, 23 óra 23 perc 40 másodperccel a 4. helyen ért célba, a legjobb magyar női eredményt pedig Maráz Zsuzsanna érte el 2017-ben, amikor 25 óra 43 perc 40 másodperccel a második helyen ért célba. Zsuzsi az összes Spartathlonján (ötször futotta) dobogós helyezést ért el - két győzelemmel, kettő második hellyel és egy harmadikkal. Lubics Szilvia pedig a legtöbb női első helyet bezsebelő hazai futónk, Szilvi háromszor állt a dobogó legfelső fokán, s emellett kétszer harmadik helyezett is lett. A férfi dobogós helyezéseket illetően Bogár János 1991-es győzelme és Bódis Tamás 2019-es győzelme kerülhetne a Spartathlon hazai eredménylistájának élére. 2019-ben a második helyet is magyar futó hozta el Csécsei Zoltán személyében.

Idén 23 magyar futó rajtol a legendás versenyen. Köztük 10 futó élete első Sparathlonján indul.

Magyar indulók


Bazsó Tibor második Spartathlon
Boros Richárd második Spartathlon
Cserpák Tamás második Spartathlon
Csingár István első Spartathlon
Erős Tibor második Spartathlon
Evetovics-Balla Hajnalka második Spartathlon
Fogarasiné Veres Krisztina első Spartathlon
Földi Zsuzsanna második Spartathlon
Gáspár Péter második Spartathlon
Horváth Péter első Spartathlon
Horváth Tamás első Spartathlon
Máté Mónika első Spartathlon
Mihalik Norbert második Spartathlon
Nemes László első Spartathlon
Prantner Gábor első Spartathlon
Rottler Zoltán első Spartathlon
Simon György első Spartathlon
Simonyi Balázs tizedik Spartathlon
Szekeres Tibor második Spartathlon
Toldi Peter negyedik Spartathlon
Vajda Zoltán negyedik Spartathlon
Virág Pál első Spartathlon
Zétényi Szvetlana második Spartathlon

A hazai eseményeket a Spartathlon Magyar Csapat közösségi oldalon nagyon jól lehet követni – köszönet ezért a közvetítőknek! S persze a teljes eseményt a verseny hivatalos oldalán, ITT követhetitek.

Legyen olyan versenyetek ezen a hétvégén, amilyet futó csak álmodhat!

Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!