Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle
Kép
Hírek

Akik Budapesten testközelből találkozhatnak a világsztár atlétákkal: a versenybírók különleges helyzete a vébén

Szombaton veszi kezdetét a budapesti atlétikai világbajnokság, amelyre közel 4 és fél éve készül Magyarország. Hazánk legnagyobb sporteseményére, amely egyben a világ harmadik legrangosabb sportrendezvényének számít, 63 magyar atléta kapott meghívást, hogy megmutathassa tudását és tehetségét. A hazai pálya előnyét kihasználva rekord létszámmal vehet részt a magyar csapat a rendezvényen, de a világbajnokságok történetében sem fordult még elő, hogy ennyi sportoló lépett volna pályára. Több mint 200 ország közel 2100 versenyzője méri majd össze erejét és sebességét egymással, akik közül a legkiválóbbaknak a Szabadság-szobrot ábrázoló érmet akaszthatják a nyakába.

2023. augusztus 15.

Kép
Hírek

1 év múlva kezdődik a párizsi olimpia, ahol már biztosan láthatjuk futni Kozák Lucát is! - interjú

A tavalyi év magyar sportolónője, Kozák Luca idén az atléták között elsőként teljesítette a szintet a jövő évi párizsi olimpiára 100 méteres gátfutásban.

2023. július 27.

Kép
Hírek

A budapesti atlétikai VB és párizsi olimpia nagy reménysége - Interjú Molnár Attilával

A 21 éves Molnár Attila 400 méteres síkfutásban idén robbant be a magyar atlétika legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó versenyzői közé. Pedig eddig is jelen volt a sportág életében, csupán - a saját elmondása szerint is - átlagos, középszerű eredményekkel rendelkezett a tavalyi esztendőig. Idén azonban minden versenyén átlagon felüli időket produkál. Nevéhez máris egy új országos csúcs fűződik 44.98-as időeredménnyel, amit 2011 óta Deák-Nagy Marcell tartott 45.42 másodperces idővel.

2023. július 24.

Kép
Hírek

Hogyan készülnek az atlétikai világbajnokság szervezői az amatőr sporteseményekre?

Augusztusban szuperhősök érkeznek Budapestre, olyan legendás atléták, akik a világon a legmagasabbra képesek ugrani, akik a legmesszebbre képesek dobni, illetve, akik a leggyorsabban képesek futni. Ezeket a világsztárokat azonban nem a vásznon láthatjuk majd viszont, hanem élőben találkozhatunk velük a Nemzeti Atlétikai Központban. Mi rendezzük ugyanis a soron következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot, ahova több mint 200 országból mintegy 2200 sportoló érkezik majd, hogy összemérjék tudásukat, tehetségüket. A 19. atlétikai világbajnokság nyitó napjára augusztus 19-én kerül sor, csaknem napra pontosan 70 évvel a legnagyobb magyar szabadtéri sportlétesítményünk, a Népstadion avatását követően. 7 évtized után most ismét egy hatalmas népünnepélyre készülünk: a világ egyik leggyorsabb futópályájának bemutatására, egyben a világ 3. legjelentősebb sporteseményének megrendezésére.

2023. június 29.

Kép
Hírek

Interjú a világ harmadik legrangosabb sporteseményének első női versenyigazgatójával, Nagyné Petrik Évával

Még el sem kezdődött a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, máris megdőlt az egyik világbajnoki rekord. A vébék történetében ugyanis még nem fordult elő olyan, hogy a versenyigazgatói posztot nő töltötte volna be. A budapesti lesz az első világesemény, ahol egy hölgy kezében összpontosul majd ez a cseppet sem könnyű, egyben egészen szerteágazó feladat, és Nagyné Petrik Éva biztosan tökéletes háziasszonya lesz a világ 3. legrangosabb sporteseményének.

2023. június 23.

Kép
Hírek

Márton Anita ajándékként tekint a budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre

Márton Anita a hetedik hölgy a magyar atléták között, aki olimpiáról érmet hozhatott haza. 2016-ban bronzérmet szerzett Rióban, 2017-ben a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába, 2018-ban pedig ő lett a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoka Birminghamben. Legnagyobb sikerét azonban 2021-ben érte el, fél évvel a tokiói olimpia előtt, amikor életet adott kislányának, Lucának. Azóta az atlétikapályán töltött idő minden percére jutalomként, az augusztus 19-27. között megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre pedig ajándékként tekint.

2023. június 8.

Kép
Hírek

Shelly-Ann Fraser-Pryce, a 100m-es sprinter az év sportolója

Május 8-án hirdették ki Laureus-díj nyerteseit, amelyet 2000 óta minden évben az előző esztendő legkiemelkedőbb teljesítményével rendelkező sportolójának és sportolónőjének adnak át. A nők között a 3 olimpiai bajnoki és 10 világbajnoki címmel rendelkező sprintert, a jamaikai Shelly-Ann Fraser-Pryce-t választották meg a tavalyi év legeredményesebb versenyzőjének, akivel idén augusztusban akár még személyesen is találkozhatunk a budapesti atlétikai világbajnokságon.

2023. május 17.

Kép
Hírek

Tudj meg többet az atlétikáról! - Kabalák a világbajnokságokon

A világ sporteseményeihez hozzátartozik, hogy az adott rendezvényre vonatkozóan teljes arculatot alakítanak ki a szervezők. Ebbe beleértjük a logóhasználatot, illetve az egyéb egyedi jelképeket is. Az idén megrendezésre kerülő budapesti világbajnokság logóját tavaly augusztus 19-én mutatták be, pontosan 1 évvel az esemény kezdete előtt. Budapest látképének emblematikus motívumát, a Nemzeti Atlétikai Stadionból is jól látható pálmaágat magasba emelő Szabadság-szobrot közel egymilliárdan fogják megtekinteni a verseny ideje alatt a tévé képernyője előtt ülve.

2023. május 9.

Kép
Hírek

Tudj meg minél többet az atlétikáról! - Mit érdemes tudni a sportágról?

Kevesebb, mint 140 nap múlva veszi kezdetét Budapesten hazánk legjelentősebb sporteseménye, a világ harmadik legrangosabb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság.

2023. április 21.

Kép
Hírek

Kiállítás atlétika imádóknak: itt a Museum Of World Athletics (MOWA) világkiállítás

A Museum Of World Athletics (MOWA) világkiállítás a szabadtéri atlétikai világbajnokság előhírnökeként érkezett meg Budapestre április elején. A hivatalos megnyitón mi is jelen voltunk, és megcsodáltuk a legendás sztáratléták legféltettebb kincseit, ereklyéit.

2023. április 17.

Kép
Hírek

Tudj meg minél többet az atlétikáról! - Mit takar ez a sportág?

Sok helyen olvashatjuk, hallhatjuk, hogy Budapest egyre közelebb kerül az ország történetének eddigi legnagyobb sporteseményének, a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak megrendezéséhez. Kevesebb, mint 140 nap választ el minket attól, hogy a labdarúgó világbajnokság és az olimpia után a dobogó harmadik fokán helyet foglaló sportrendezvény kezdetét vegye fővárosunkban.

2023. április 15.

Kép
Hírek

„Előbbre valónak tartok megfutni egy szintet egy világbajnokságra, mint országos rekordot felállítani” - interjú Szabó Nórival az új női maratoni csúcstartónkkal

Szabó Nóra, az új maratoni csúcstartónk, nem csak futóként teljesít jól, de távolugrónak is kiváló lenne. Korábbi egyéni csúcsaival ugyanis a magyar maratoni örökranglista 7. helyére tudott felkapaszkodni a nők között, mostani 2:28:25-ös idejével azonban óriásit ugrott előre, egyből az első helyen találhatjuk a nevét.

2023. március 6.

Előző oldal
Következő oldal