Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle
Kép
Hírek

Merjünk néha váltani és változtatni a céljainkon!

Az elmúlt évek történései jelentős mértékben átírták a mindennapjainkat, a megszokott életünket, amihez meg kellett tanulnunk alkalmazkodni. A sportolók célkitűzéseit is nagy mértékben befolyásolták a változások, hiszen az olimpiát 2020-ról 2021-re halasztották. Az atléták versenyszezonja is megbolydult, az atlétikai világbajnokságot ugyanis 2021-ről 2022-re helyezték át, így azt a kontinensviadallal és a nemzetközösségi játékokkal egy időszakban rendezték meg. A változásokhoz való idomulás azonban számos esetben az újratervezésen túl megújulási lehetőséget is magában rejthet, mindez pedig alkalmat egy esetlegesen jobb eredmény eléréséhez.

2022. október 13.

Kép
Hírek

Madarász Viktória egyszerűen felsétált az Európa-bajnokság dobogójára - interjú a női 35 km-es gyaloglás bronzérmesével

Madarász Viktória bronzérmet szerzett a Multisport Európa-bajnokságon az atlétika egyik új versenyszámában, női 35 km-es gyaloglásban.

2022. augusztus 20.

Kép
Edzés

A 100 méter amatőr és elit futamának győztesei összefutottak a Gyulai István Memorialon

A világ 5. legrangosabb egy napos atlétikai eseményére, a Székesfehérváron megrendezett Gyulai István Memorialra idén olyan sztáratlétákat hívtak meg, akik jelenleg a legnagyobb neveknek számítanak a sportágon belül.

2022. augusztus 17.

Kép
Hírek

Viszlát világbajnokság, kezdődjön az atlétikai Európa-bajnokság!

Nemrég ért véget a szabadtéri atlétikai világbajnokság, de már kezdődik is az Európa-bajnokság Münchenben. 2022-ben egymás mellé torlódott a két viadal, amit normál esetben egymást követő években szoktak megrendezni, azonban az olimpiához hasonlóan az atlétikai világbajnokság is halasztásra került a koronavírus miatt.

2022. augusztus 14.

Kép
Hírek

Augusztus 8-án telt ház előtt versenyeznek az atlétika szuperhősei és világrekorderei a Gyulai István Memorialon

Ha jövő héten pihenőnapot tartanál, akkor a hétfő legyen az, a mozgást pedig nyugodtan hagyd a hét többi napjára! Augusztus 8-án ugyanis világcsúcstartók, olimpiai- és világbajnokok, igazi sztáratléták lépnek majd pályára Székesfehérváron a Gyulai István Memorial keretén belül.

2022. augusztus 7.

Kép
Hírek

Színváltós hajkoronát, felemás cipőt és félszakállt viselő sztárok érkeznek hazánkba, a Gyulai István Memorialra

Akár egy film főszereplője is lehetne a szivárvány minden színében pompázó fürtöket viselő, azonban hihetetlenül gyors sportolónő, és a magas barna atléta felemás cipőben. Ők azonban a valóságban is léteznek, sőt idén nyáron még hazánkba is ellátogatnak. Színészként sem lennének utolsók az augusztus 8-án megrendezésre kerülő Gyulai István Memorial résztvevői, akik megjelenésükkel és fellépésükkel az atlétika pályát hipp-hopp színpaddá képesek átváltoztatni. Ők mégsem az Oscar-díjra, hanem a Spiriev Trófeára hajtanak, pedig a versenyeket különleges showműsorrá képesek átalakítani.

2022. július 29.

Kép
Hírek

Világcsúcsot ugrott és világbajnok lett Armand Duplantis, augusztusban pedig hazánkba látogat a világ első számú atlétája

A 22 éves rúdugró, Armand Duplantis már nem először ugrott világcsúcsot, azonban élete első világbajnoki címét szerezte meg vasárnap a Eugene-ban tartott szabadtéri atlétikai világbajnokságon 6,21 méterrel.

2022. július 25.

Kép
Hírek

Remek eredmények és több rekord is született a 127. Atlétikai Magyar Bajnokságon

Múlt hétvégén igazi nyári melegben gyűltek össze hazánk legjobb futói, ugrói, dobói és gyaloglói a budapesti MTK Lantos Mihály Sportközpontjában, hogy közel 40 versenyszámban mérjék össze gyorsaságukat, erejüket és tudásukat a 127. Atlétikai Magyar Bajnokság keretén belül.

2022. július 3.

Kép
Hírek

Az atlétika királyszámának magyar vonatkozásai - Interjú Illovszky Dominikkal

Idén június 23-án rendezik meg a Mennyit futsz 100-on? esemény budapesti selejtezőjét a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, ahol teljesen amatőr futók, sportolók profi körülmények között tehetik próbára gyorsaságukat, mérhetik össze robbanékonyságukat. A leggyorsabb lábúak pedig meghívást kapnak a döntőre, melyet az augusztus 8-án Székesfehérváron megrendezendő Gyulai István Memorial keretén belül bonyolítanak le, ugyanis a szabadidősportolók döntője lesz az előzenekar a hat olimpiai bajnok, köztük három jelenleg is világcsúcsot tartó atléta fellépése előtt. Érdemes egyébként elindulni a 100 méteres sprintversenyen, ugyanis minden résztvevő kedvezményes belépőjegyet kap a Gyulai István Memorialra.

2022. június 22.

Kép
Hírek

Te tudod, hogy mennyit futsz 100-on?

Amatőr futók számára a “szigetkör” egy ikonikus fogalom. Számon tartjuk a rekordokat, pontosan tudjuk, hogy mikor mennyi volt az egyéni csúcsunk a Margitszigeten. 30 perc alatt futni jó eredménynek, 25 perc alatt abszolválni már kiemelkedő teljesítménynek számít. A 20 perc alatti idő pedig komolyabb sport múltat, vagy hosszabb felkészülést feltételez.

2022. június 19.

Előző oldal