Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Runner's World

Kép
Hírek

Meglepetés koncertek, látványos programok az atlétikai vb maratoni útvonalán

Megépült a hétvégén az a kábelkamera rendszer a budapesti Hősök tere és a Kodály körönd között, amely 980 méter hosszan a magasból mutatja majd az atlétikai világbajnokság maratoni és gyalogló versenyeit, valamint a háttérben a várost. További lezárások és parkolási tilalmak várhatók az Andrássy út környékén – jelentették be a szervezők a Hősök terén a világbajnokság utcai versenyiről tartott sajtótájékoztatón. Kiderült az is, hogy a maraton versenyek útvonalán szurkolói pontokat építenek ki, amelyeken ismert zenészek, zenekarok adnak koncerteket.

2023. augusztus 15.

Kép

Brown Viktória és Beda Szabolcs lettek az idei év 48 órás világbajnokai

Győzelmük egyben a magyar csapatnak is VB aranyat ért, így összesen négy hazai aranyat hozott a magyar válogatott.

Kép

Usain Bolt Magyarországra érkezett – új figurával bővült a Madame Tussauds Budapest

Usain Bolt Magyarországon! Minden idők leggyorsabb emberének viaszmása néhány hétre „exkluzív” vendégségbe érkezik Isztambulból – a Madame Tussauds Budapest az Atlétikai Világbajnokság idejére kapja kölcsön a sprinter figuráját, hogy ezzel is tisztelegjen a sportolói teljesítmény előtt. A világsztár annak idején kikötött cipőfűzővel is világcsúcsot futott, Mickey Rourke-ot hagyta nyerni a kocsma előtt, híres győzelmi pózát pedig az amerikai elnök is utánozta.

Kép

Ma délben élő közvetítés lesz Európa legrégebb terepfutó-versenyéről a Runner’s World fotós-szerzőjének közreműködésével

Az Eurosport 2-es adón látható közvetítés szakkommentátorai között hallható lesz Szász Norbert fotósunk és állandó szerzőnk, illetve Lőrincz Olivér állóképességi edző, terepultra futó.

Kép

Be kell melegíteni a maraton előtt?

Vagy majd a verseny során bemelegszünk? Ez a másik opció, ugye? De nézzük, mit javasol egy profi maratonista!

Kép

Nézd meg az atlétikai vb érmeit!

Budapest egyik legszebb szimbóluma, a Gellért-hegyen álló Szabadságszobor díszíti az augusztusi atlétikai világbajnokság érmeit, amelyet a sportág történetében először, mindhárom dobogós edzője is megkap. A szervezők bejelentették: a budapesti lesz az első vb, amelyen az éremátadás a stadionon kívül történik és az erre a célra épített Medál Plázában a vb megnyitóhoz és a szurkolói zónák programjaihoz hasonlóan koncertek és szórakoztató programok is lesznek olyan népszerű fellépőkkel, mint például a Margaret Island, a Parno Graszt, és a Hősök.

Kép

Életre kelt Youhuu, a racka, a budapesti atlétikai világbajnokság hivatalos kabalája!

15 nappal a vb első napja előtt bemutatták az atlétikai világbajnokság életnagyságú kabalafiguráját. Youhuu akrobataként bukfencezik, vetődik, szaltózik, eközben pedig igazi mókamester – és már most a gyerekek kedvence, akikkel együtt vonult be a Nemzeti Atlétikai Központba.

Kép
Hírek

Lubics Szilvi vallomásával fontos üzenetre hívja fel mindenki figyelmét!

Hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója a közösségi média felületein osztotta meg egy őszinte posztban, hogy nemrég egy rosszindulatú rákos megbetegedéssel diagnosztizálták, ám ő a sajnálat helyett inkább csak azt kéri, hogy mindenki jobban figyeljen magára, és járjon rendszeresen szűrővizsgálatokra.

2023. augusztus 3.

Kép

Életre kelt Youhuu, a racka, a budapesti atlétikai világbajnokság hivatalos kabalája!

15 nappal a vb első napja előtt bemutatták az atlétikai világbajnokság életnagyságú kabalafiguráját. Youhuu akrobataként bukfencezik, vetődik, szaltózik, eközben pedig igazi mókamester – és már most a gyerekek kedvence, akikkel együtt vonult be a Nemzeti Atlétikai Központba.

Kép

Lubics Szilvi vallomásával fontos üzenetre hívja fel mindenki figyelmét!

Hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója a közösségi média felületein osztotta meg egy őszinte posztban, hogy nemrég egy rosszindulatú rákos megbetegedéssel diagnosztizálták, ám ő a sajnálat helyett inkább csak azt kéri, hogy mindenki jobban figyeljen magára, és járjon rendszeresen szűrővizsgálatokra.

Kép

Kétnaponta 5 km futás is elég a boldogsághoz - egy 5 kilométeres futó vallomása

Nem kell mindenkinek versenyekre készülni, félmaratonokat, maratonokat futni, vagy épp ultrázni. Egy 5 kilométeres futó is lehet boldog futó!

Kép
Hírek

Megváltozik a budapesti közlekedés az atlétikai vb idején

99 ország több tízezer szurkolója érkezik Magyarországra, rajtuk kívül pedig világszerte egymilliárd tv-néző láthatja az atlétikai világbajnokság eseményeit, valamint Budapestet és az utcai versenyek helyszínének csodálatos környezetét, a belvárost. A főváros turisztikailag legvonzóbb pontjain áthaladó maratoni futás a külföldi szurkolók mellett hazai sportrajongók tömegét vonzza majd, mint ahogy várhatóan az Erzsébet téren felépített szurkolói zóna is vb-lázban égő közönséggel telik meg. A belvárosi versenyek ideje alatt több fő közlekedési útvonal is a világverseny helyszínévé alakul át – jelentették be a szervezők.

2023. augusztus 2.

Kép

Hogyan légy önmagad edzője?

Az elmúlt évtizedben az állóképességi sportolókra szakosodott edzők száma elképesztő mértékben megnőtt, ezzel a jelenséggel együtt az a benyomás születhet meg egy elkötelezett futóban, hogy edzővel kell készülni.

Kép

Már lehet nevezni az év egyik legszebb 10 kilométeres futására

Fuss te is ott augusztus 27-én, ahol az atlétikai világbajnokság sztárjai fognak! Kovács Kokó István is részt vesz a versenyen

Kép

Sztárfellépőkkel, szuperdöntőkkel és egyedi ajándékkal várja a nézőket az atlétikai vb nyitónapja

Egy hónap múlva kezdődik Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A szervezők bejelentették, hogy a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban zajló világversenyt augusztus 19-én este sztárfellépőkkel, a nyár legnagyobb bulijával nyitják meg, az első nap nézői pedig egyedi ajándékot kapnak. A vb-re eddig 250 ezer jegyet adtak el: a hatalmas érdeklődés nem véletlen, hiszen itthon és a nemzetközi versenyeken sorra megdőlő rekordok azt jelzik, hogy minden idők egyik legizgalmasabb atlétikai vb-je várható Budapesten.

Kép
Megjelent

Megjelent a Runner’s World Junior Bookazine – 50 oldalas atlétika vb melléklettel!

Már kapható legújabb tematikus kiadványunk, melynek fókuszában a gyereksport és a budapesti atlétikai világbajnokság van! Olvasd el főszerkesztőnk, Birta Brigi ajánlóját:

2023. július 19.

Kép

Fuss te is ott, ahol a világbajnokság sztárjai fognak!

Bárki futhat a 2023-as atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért. Sőt, sok év után most először lesz lehetőség átfutni a felújított Lánchídon.

Kép

Csodás eredményekkel zárult a 128. Magyar Atlétikai Bajnokság a Nemzeti Atlétikai Központban

Mindenki izgatottan várta a Nemzeti Atlétikai Központ első hivatalos versenyét, a 128. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amivel egyúttal a vb-re is lehetett kvalifikálni az atlétáknak.

Kép

A budapesti világbajnokságra is kvalifikál a 2023-as atlétikai országos bajnokság

A szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír az idei, 128. atlétikai országos bajnokság, ugyanis a pénteken és szombaton sorra kerülő verseny lesz az augusztusi világbajnokság tesztviadala a Nemzeti Atlétikai Központban.

Kép
Hírek

Különleges úszóversenyt rendeznek a festői szépségű gyékényesi búvártóban

Július 26-án jótékonysági úszóversenyt rendeznek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat javára. Különleges lehetőség ez az úszás szerelmesei számára, hiszen a helyszín a gyékényesi, festői szépségéről és kristálytiszta vizéről híres búvártó, amelynek közepén egy kis sziget álldogál. A versenyre - ahol profik és amatőrök is kipróbálhatják magukat - több száz jelentkezőt várnak.

2023. június 27.

Kép

Csillag Eszter harmadik lett a Western States 100 mérföldes verseny

A Western States a világ legrégebbi 100 mérföldes terepversenye, mezőnye mindig nagyon erősnek mondható, ennek megfelelően elképesztő eredmények születtek idén!

Kép

Magyarország feljutással hangolt a budapesti világbajnokságra

Fantasztikusan sikerült a magyar válogatott számára a csapat Európa-bajnokság B-divíziója, amelyet három napon át tartó magabiztos teljesítménnyel megnyert. A 2023-as budapesti világbajnokság házigazdája így Európa legjobb 16 nemzete közé jutott.

Kép

Rászorulókhoz juttatja el a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a mentett élelmiszereket

A SPAR Magyarország több mint negyedszázada stratégiai partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és számos területen együttműködik a hátrányos helyzetű embertársainkat segítő szervezettel. Egy újabb, 2022 szeptemberében életbe lépett közös kezdeményezésüknek köszönhetően pedig rendszeres, napi élelmiszer-adományokat juttatnak el oda, ahol legnagyobb a szükség.

Kép
Hírek

Sebastian Coe: ez a pálya tökéletes helyszín a világ legjobb atlétái számára

Rendkívüli izgalmakra és óriási eredményekre számít a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke az augusztus 19 – 27. között Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon, ahol már rögtön az első napon is világbajnokokat avatnak. 65 nappal a vb nyitánya előtt minden eddiginél gyorsabban fogynak a belépők: már több mint 190 ezer talált gazdára és van olyan nap, amire alig maradtak már jegyek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter társaságában járta be a nagyközönség előtt június 17-én megnyíló Nemzeti Atlétikai Központot Sebastian Coe és fiatal atlétákkal közösen ki is próbálta a futópályáját.

2023. június 15.

Kép

Carrera x Majka – Ilyen volt a Carrera VIP nyárindító bulija Budapesten

A Carrera napszemüveg új, 2023-as tavaszi-nyári kollekciója június 10-én a KIOSK Budapestben debütált.

Kép

3 ok amiért terepfutáshoz a cipő mellett, érdemes a ruházatban is, terep-specifikus modelleket választani

Miért van távoktól függetlenül a terepfutó versenyeken sokkal több kötelező felszerelés előírva, mint egy aszfaltos, utcai versenyen? Röviden? Azért, mert terepen sokkal gyorsabban változhatnak a körülmények, és érdemes minden eshetőségre felkészülni. Hosszabban?

Kép

Nyerj ingyenes nevezést, felkészítést és felszerelést! Night Run luxuskivitelben

A Terepfutás luxuskivitelben játék nagy sikere után ezúttal az aszfaltot vesszük célba! A cél, hogy a 25 év alattiak nagyobb tömegben kedvet és motivációt kapjanak a futáshoz.

Előző oldal
Következő oldal