Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Tóth-Varga Judit

Egy iskolás és egy óvodás fiúcska anyukája vagyok. Jóval a gyermekeim születése előtt kezdtem futni, és én magam voltam a legjobban meglepődve, mikor ráébredtem, hogy anyaként sem kell felhagynom a szeretett hobbival és az álmaimmal. Ma tehát már anyaként gyűjtöm a kilométereket és nagy boldogság, hogy ebben komoly szurkolótábor támogat! Ha eredményeimet is megszemlélnéd, ITT sokféle infót találsz rólam.

Kép
Edzés

8 kérdés, ami abban segít, hogy jobb futóvá válj!

Amikor elérsz egy fontos célt futóként, olykor nehéz a motivációt tovább menteni és haladni egy újabb cél felé. Ezt az időszakot – túl azon, hogy figyelmet szentelsz a regenerációra is – érdemes visszatekintéssel folytatni.

2023. október 22.

Kép

Eliud Kipchoge egyszerű, mégis hatékony étrendje

Ha azt gondolnánk, hogy egy olyan futó, mint Eliud Kipchoge, biztosan nagyon bonyolult étrendet tart, most kiderül, hogy inkább a hatékonyság jellemzi ebben is.

Kép

A terepfutás hazai története a kezdetektől napjainkig

Több mint 50 olyan futóverseny van ma Magyarországon, amely kifejezetten terepen, erdei környezetben zajlik. Egész széles a versenytávok spektruma: néhány kilométertől a bő 100 km-es ultratávokig, ráadásul szintben is változatosak a hazai terepversenyek.

Kép

Kelvin Kiptum megdöntötte a maratoni világrekordot a Chicago Marathonon

A 23 éves kenyai maratonfutó bődületes időt futott, majdnem áttörte a kétórás teljesítési időt!

Kép

Holnap rajtol a Spartathlon, több mint 20 magyar futót követhetünk a verseny során

Magyar idő szerint holnap reggel 6 órakor rajtol az Athén Spárta közti legendás ultratávú futóverseny, a Spartathlon.

Kép

Félmaratoni PB-re készülsz? Próbáld ki a következő váltakozó tempójú edzést!

A félmaraton nem véletlenül kedvelt versenyszám az amatőr futók körében, ám a 21 kilométer teljesítése ugyanúgy tiszteletet és persze felkészülést kíván, mint a jóval nehezebb és összetettebb maratoni táv.

Kép

Teljesértékű egytálétel rohanós napokra

Személy szerint nagy rajongója vagyok az egytálételeknek, ha ráadásul gyorsan elkészíthető, még biztosabban kerül a menülistánkra. A Buddha tálról lesz szó!

Kép
Hírek

Lomb Ádám és Nagy Julianna győztek a mai félmaratoni országos bajnokságon

Ami a 38. Wizz Air Budapest Félmaraton keretein belül került megrendezésre. Az eseményen több, mint 8000 futó vett rész az összes versenyszámon.

2023. szeptember 10.

Kép

Teljesértékű egytálétel rohanós napokra

Személy szerint nagy rajongója vagyok az egytálételeknek, ha ráadásul gyorsan elkészíthető, még biztosabban kerül a menülistánkra. A Buddha tálról lesz szó!

Kép

Lomb Ádám és Nagy Julianna győztek a mai félmaratoni országos bajnokságon

Ami a 38. Wizz Air Budapest Félmaraton keretein belül került megrendezésre. Az eseményen több, mint 8000 futó vett rész az összes versenyszámon.

Kép

Szeretnél idén ősszel gyorsabbá válni? Mutatunk ehhez egy jó kis intervallum edzést!

Rövid, ámde hatékony – így lehetne leginkább jellemezni ezt az edzéstípust.

Kép
Hírek

Courtney Dauwalter és Jim Walmsley nyerték az idei UTMB-t

Courtney domináns volt ezúttal is a női mezőnyben, Jim pedig végre learathatta hosszú évek kemény munkájának és tapasztalatainak gyümölcsét.

2023. szeptember 3.

Kép

„Pár nap, amikor megszűnik minden más, része vagy a természetnek, kiszolgáltatva minden erejének” – Lubics Szilvia a Race Across Scotland teljesítőjeként mesél

Szilvi 3 nap 13 óra és 4 perc alatt tette meg a 354 kilométeres versenyt Skócia nyugati partjától a keletiig, a hetedik helyen ért célba a nők között.

Kép

A kora reggeli edzés frissebbé és eredményesebbé tehet a munkádban is

Aki rendszeresen fut a kora reggeli időszakban biztosan érzékelte már, hogy a mozgás hatására az egész nap gördülékenyebben telik. Ezt az érzést bizony tanulmány is alátámasztja!

Kép

Alvás stratégiák hosszú, többnapos versenyekre

Számos olyan verseny létezik, melyek egy vagy akár több napon át zajlanak. Ezeken az eseményeken az alvásnak különösen fontos szerepe van a megelőző időszakban, de magán a versenyen is annak érdekében, hogy a futó kihozhassa magából a legjobb teljesítményt.

Kép
Kezdők

Kezdő futóként miként értelmezheted a beszélőtempót?

Az egyik leggyakoribb tanács a „jó” tempóválasztáshoz főként kezdők számára az, ha futás közben képes vagy beszélgetni. Ám közel sem értelmezhető egyszerűen ez az iram – mondjuk is miért!

2023. augusztus 6.

Kép

Eliud Kipchoge őszi maratonját ismét Berlinben teljesíti

A maratoni világcsúcstartó eddig öt alkalommal futott maratont a német fővárosban.

Kép

Ingadozó vagy alacsony vércukorszint mellett nem számíthatsz fogyásra

Valójában mindig úgy kellene táplálkoznunk, hogy a vércukorszintnek esélye se legyen leesni, most azonban a fogyás szempontjából tekintsünk rá az alacsony vagy ingadozó vércukorszint problémájára.

Kép

Pálya etikettről röviden: egyszerű tippek, melyeket minden futónak tudnia kell

Az atlétikai pálya nem csak a profiké, számos amatőr futóklub tart pályaedzéseket, de egyénileg is dönthetsz úgy, hogy pályán végzed el a napi futásodat. Ahhoz, hogy baleset- és feszültségmentesen tudj futni, ismerni kell a pályahasználat konkrét szabályait!

Kép
Edzés

Erősebb, stabilabb és sérülésállóbb futó lehetsz, ha ezt a 3 gyakorlatot rendszeresen végzed

Nem biztos, hogy további futóedzések elvégzésével éred el a várt fejlődést. Ez a három alapgyakorlat viszont biztos, hogy hozzátesz ez erőnlétedhez futóként is.

2023. július 21.

Kép

„Kiszámoltam, megbecsültem, leírtam az egyes szakaszok iramát, de mindezt megélni és mindezzel szembesülni teljesen más élmény volt!” – Toldi Péterrel beszélgettünk a The Hell Race-ről

Toldi Péter jó pár héttel ezelőtt Indiába utazott, hogy teljesítsen egy ultratávú versenyt, melynek útvonala a világ legmagasabb pontját rejtő Himalájában vezet.

Kép

Gyerekkorunk játékeszköze, a hulahopp karika bizony erősítéshez is szuper!

Merthogy játék ide vagy oda, valóban hasznos, ráadásul szórakoztató eszköz az edzések során is. 30 perc hulahopp edzés hatása felér egy azonos hosszúságú táncos kardió órával.

Kép

8 tipp, hogyan aknázd ki legjobban a magashegyi edzéseket

Az élsport világában már szinte kötelező elem a magashegyi edzőtáborozás és nem csak az atlétikai számoknál. A kapcsolódó pozitívumokat azonban a hobbifutók is élvezhetik, ha tudják jól alkalmazni a magashegyi környezet adta előnyöket.

Kép
Táplálkozás

Még mindig keresed a tökéletes snacket, ami a futásaidat támogatja?

Akkor tarts velünk, mert hoztunk egy finomságot! Az öt alap összetevőből álló, sütés nélkül elkészíthető golyóbisokat dobozba csomagolva magaddal is viheted a hosszú futásaidra.

2023. július 8.

Kép

Sebesség vagy állóképesség: mire kell összpontosítanod egy sikeres 10K-hoz?

Szögezzük le gyorsan, hogy mindkettő kulcsfontosságú a sikeres versenyhez, ám hogy még hatékonyabb legyen a felkészülés, nézzük meg e két tényező helyét a fejlődés útján.

Kép

7 dolog, amit csak a kora reggeli futók értenek meg

Kora reggel futni, biztosan nem könnyű azoknak sem, akik rendszeresen edzenek korai időpontokban.

Kép

A cseresznye 6 fantasztikus hatása, amit most feltétlenül használj ki!

A cseresznye az egyik legkedveltebb gyümölcs ilyentájt. A csodaszép, piros, fekete, sárgás szemeket ebben az időszakban lehet leginkább élvezni!

Előző oldal
Következő oldal