Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

A 3 legegyszerűbb tavaszi leves futás utánra

leves taplalkozas egeszseg
Facebook
Twitter
Pinterest
A hosszú futások után egy tál finom levesnél kevés jobban eső étel létezik. Ráadásul, ha már átléptünk az igazi tavaszba, akkor a leveseknek sem kell mindig feltétlenül forrónak lenni. Nézzük mik a kedvenc tavaszi leveseink, melyek mindig jól jönnek futás után!

Az alapozó időszak ugyan véget ért, de a hosszú futásoknak a versenyszezonban sem intünk búcsút, és a több órás edzések után bizony nincs is egyszerűbb és táplálóbb étel egy tál finom levesnél. Ráadásul ha már átléptünk az igazi tavaszba, akkor a leveseknek sem kell mindig feltétlenül forrónak lenni. Hiszen indul az eperszezon, de azon kívül is sok isteni, szezonális finomságból készülhetnek levesek. Nézzük, futóként milyen idényzöldségekből és -gyümölcsökből érdemes levest készítened, amelyek garantáltan feltöltenek energiával és vitaminokkal a futások után.

Futóként az egészségtudatos táplálkozás része, hogy arra is igyekszünk figyelmet fordítani, hogy szezonálisan elérhető, friss alapanyagokból válogassunk a bevásároló kosárba. Levesek gyakran kerülnek az asztalunkra, tavasszal pedig jöhetnek az új, friss ízek, a forró krémlevesek helyett a hideg gyümölcslevesek, és míg az őszit-téli hónapokban a sütőtök, úgy ebben az időszakban már inkább a spárga lesz a szezon kedvence.

Kép

A hosszú futások után nincs is egyszerűbb és táplálóbb étel egy tál finom levesnél. Ráadásul, ha már átléptünk az igazi tavaszba, akkor a leveseknek sem kell mindig feltétlenül forrónak lenni. Hiszen indul az eperszezon, de azon kívül is sok isteni, szezonális finomságból készülhetnek levesek. Nézzük, futóként milyen idényzöldségekből és -gyümölcsökből érdemes levest készítened, amelyek garantáltan feltöltenek energiával és vitaminokkal a futások után.

Cukorborsó

Bár télen-nyáron mindig elérhető még a legkisebb boltok fagyasztójában, azt meg kell hagyni, hogy a kora tavaszi zsenge cukorborsónál nincs finomabb. Akár krémleveseként, akár önmagában nagyon jó választás, nem csak az íze, hanem a tápanyagtartalma miatt is. A zöldborsónak kiemelkedően magas a fehérjetartalma, A legnagyobb különbség pedig a hagyományos zöldborsó és a cukorborsó között pedig az, hogy nem kell a tisztítással foglalkozni, a cukorborsónak ugyanis a teljes termése egészben fogyasztható.

Brokkoli

Szintén bármikor megvásárolható fagyasztva, de frissen azért mégiscsak az igazi! Az egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldség, hiszen a leveseken túl akár pogácsa is készülhet belőle, de, salátának, és köretnek, például pürének is kiváló alternatíva. Az egyik legjobb természetes K-vitamin forrás, továbbá kiváló antioxidáns is. A rákbetegek gyógyításban is előszeretettel javasolják a korlátlan mértékű fogyasztását.

Kép

Málna

Inkább már kora nyári, mint késő tavaszi gyümölcs, de megéri kivárni a friss termést, hiszen tele van C-vitaminnal, rostban gazdag, és nagyon alacsony a kalóriatartalma. B- és K-vitamint is tartalmaz, Európában pedig Portugálián kívül szinte mindenhol terem, így természetesen idehaza is. Létezik amúgy belőle fehér változat is, és amit még érdemes róla tudni, hogy legzamatosabb ízét kizárólag közepesen érett állapotban garantálja. Krémlevesként, vagy a fehérjeturmixod ízesítőjeként is garantált az ízélmény!

Galéria / 5 kép

Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne a hűtőben tárolj

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók