Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

A maratonfutás mégsem egy magányos sport? Szurkolj te is Synergy Magyar Maraton Csapatnak!

A maratonfutás mégsem egy magányos sport? Szurkolj te is Synergy Magyar Maraton Csapatnak!
Facebook
Twitter
Pinterest
Szeptember 24-én rendezik meg a Nationale-Nederlanden Warsaw Maratont, ahol a versenyszervezők egy újdonsággal készülnek az elit és az amatőr futóknak egyaránt. Az elit futóknak megálmodták TeamUp! Europe, míg az amatőr futóknak a TeamUp! Everyone elnevezésű eseményt.

A maratonfutás alapvetően egy magányos tevékenység, ahol a felkészülés alatt egyedül izzadunk, a legtöbb esetben 42,2 kilométeren keresztül csak saját magunkra koncentrálunk, majd a leggyakrabban egyedül örülünk a sikernek vagy hullajtjuk a könnyeinket a célban.

Viszont TeamUp! Europe és TeamUp! Everyone arra ösztönözi a maratonfutókat, hogy alkossanak 3-4 fős csapatokat, és így hozzák ki magukból a legtöbbet. A csapatszellem kialakulásával a versenyző nem csak saját céljai miatt teljesíti a távot, hanem a csapat előrehaladása is motiválja a jobb eredmény elérésében.

A Warsaw Maratonon idén először lehetett jelentkezni ebben a különleges felállásban, ahol egy magyar csapat is részt vesz, ráadásul az ország kiemelkedően jó maratonfutóival!

"Csapatmenedzserként egy célom volt, hogy egy teljes magyar csapatot tudjak összeállítani, hogy részesei lehessünk ennek az új kezdeményezésnek. Azzal, hogy Kovács-Garami Katalin, Szemerei Levente és Jenkei Péter is igent mondott, megalakult a Synergy Magyar Maraton Csapat. Nem is akármilyen csapat, hisz ketten a csapatból indultak a budapesti atlétika világbajnokságon is." - mondta Erdélyi Zsófia, 2x Olimpikon maratonfutó

"Az összetartozás érzése nagyon hamar kialakult köztünk, és hamar ki is derült, hogy igazán számíthatunk egymásra, hisz mindketten azután tudták meg, hogy sikerült indulási jogot szerezniük a világbajnokságra, miután már igent mondtak az én felkérésemre. Örömömre Kati és Levi ugyanazt mondták, hogy továbbra is szeretnének a Synergy Maraton Csapat tagjai maradni. De persze az egész csapat elfogadta, hogy a Világbajnokság a legfontosabb számukra" - tette hozzá.

Kép

De hogy mit is takar a kezdeményezés?

TeamUp! Europe:

  • 3-4 fős vegyes csapatok (Pl. 2-2 nő-férfi, 3-1, 2-1)
  • 6 csapat - Tehát 24 elit versenyző
  • Részvétel feltétele: minden csapattagnak rendelkeznie kell Európai útlevéllel
  • Pontozásba a Top Férfi+Top Női+Két Másik futó Közül a legmagasabb pontot elérő eredmény a results score alapján

TeamUp! Everyone:

  • 3-4 fős vegyes csapatok (Legalább egy férfi, és legalább egy nő) pl. 2-2, 3-1,2
  • Pontozásba a Top Férfi+Top Női+Két Másik futó Közül a legmagasabb pontot elérő eredmény a results score alapján
  • Idén ugyan már nem lehet jelentkezni, mert 10-én lezárult, de már most készítheted a csapatod a következő évi versenyre!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

Kép
Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!