Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Van 6 tippünk, hogyan hasznosítsd a rajtszámokat!

rajtszám, rajtszám tárolás, futóverseny, maraton,
Facebook
Twitter
Pinterest
Ahogy egyre több és több versenyre jutunk el, egyre több rajtszámmal gyarapodik háztartásunk „hová is rakhatnám” készlete. Mert ugye a futók örök gyűjtögetők, és ez nem csak a kilométereiken látszik!

Érmek, kupák, rajtszámok, sőt kiszolgált, ám kedves emlékekkel teli futócipők sokasága található sok futó otthonában. Ezek a tárgyak fontos élményeket rejtenek, ezért sem szeretünk tőlük megválni. Most azt mutatjuk meg, hogyan lehet a rajtszámokat látványosan, érdekesen vagy praktikusan tárolni.

Tapétázz!

Keress egy üres falfelületet és kezd el felragasztani őket, a mennyezetről se feledkezz meg! Érdemes akkor elkezdeni, amikor már nagyobb mennyiség összegyűlt belőlük. Használhatod beltéri ajtók külső-belső burkolására is. Arra ügyelj, hogy konyhai munkaterület közelébe ne kerüljenek, mert a zsíros gőzpára biztosan takaríthatatlan lesz róluk.

Kampós akasztóra velük!

Akár egy kulcstartó, akár kampós akasztókkal ellátott faléc megfelelő arra, hogy a rajtszám sarkát kilyukasztva és a kampóra felakasztva tárold őket. Egy kampóra több rajtszám is elfér, rendezheted őket versenytáv vagy évek szerint. Előnye, hogy látható helyen vannak, de kisebb helyet foglalnak, mintha tapétaként funkcionálnának.

Iratgyűjtőbe velük!

Végy egy kapcsos irattárolót és a rajtszámokat lyukasztóval kilyuggatva pakold őket a tárolóba. Lapozgatható rajtszámgyűjtőt kapsz így, a rajtszámokra rávezetheted a versenyeken elért eredményeket – remek összeállítás lesz belőlük nosztalgiázáshoz vagy motiváció gyűjtéséhez. Könyvespolcon egymás mellett tárolhatók lesznek a több évnyi rajtszámkötetek.

Keretezd be!

Akár montázsként, kissé elcsúsztatva, egymásra pakolva, akár az azonos versenytávokat szabályos rendszerbe helyezve, jól mutatnak, ha képkeretbe rakva, falra akasztva tárolod őket. Kerülhetnek csak azok a rajtszámok keretbe, amelyek kiemelkedően fontosak voltak, így elkerülhető, hogy a lakás minden szegletének, minden képi dekorációját rajtszámok alkossák.

Olvasd el ezt is!

Varrd őket fel!

A felhasználás legmacerásabb, de kétségkívül látványos módja, ha a rajtszámokat felvarrod különböző színű anyagokra és patchwork-ökként összevarrod őket takaróvá, falvédővé, vagy akár sötétítő függönnyé. Tuti mindenki megcsodálja ezt a különleges lakástextil kreálmányt.

Cipősdoboz módszer

Ha elfogyott minden helyed a falon, nincs több kampó és irattartó, nem tudsz varrni, egyszerűen rendezd őket cipősdobozba. Így is együtt van az összes rajtszám, nézegethető, keresgélhető, és ami szintén nem lényegtelen, rendszerezve tárolható a futás eme nagyon fontos tárgyi bizonyítéka, a versenyek és eredmények nyilvánvaló relikviája!

Runner’s World 2022/02 (digitális verzió)

Runner’s World 2022/02 (digitális verzió)

„Minden lapszámot imádok, és hiába olvasom el a készítés folyamatában úgy legalább négyszer a cikkeket, alig várom, hogy nyomtatásban is megjelenjen és átlapozhassam újra az egészet! Fantasztikus szakértőink és szerzőink ezúttal is mindent megtettek azért, hogy ne csak hasznos tanácsokkal, de izgalmas olvasmányokkal is ellássanak, és segítsenek téged a versenyszezonból és magadból is kihozni a maximumot az előtted álló hetekben.” – írja Birta Brigi, a lap főszerkesztője. A Runner’s World e lapszámának címlapján a friss maratonista, Nyári Diána színésznő szerepel, aki első maratoni élményeit osztja meg velünk a belső oldalakon. Először lefutni ezt a távot mindenki számára hatalmas élmény, rajta keresztül újra átélhetjük az elsőt, vagy épp álmodozhatunk róla! Csere Gáspár többszörös félmaratoni és maratoni országos bajnokkal az idei terveiről és tavaly év tapasztalatairól beszélgettünk. Izgalmas célokkal vágott neki 2022-nek, mi pedig nagyon kíváncsiak vagyunk, mit valósít meg! A magazinban egy 24 oldalas Giro d’Italia mellékletet is találsz, hiszen megjelenésünk után itt a Nagy Rajt, ezúttal Budapestről indul a legendás kerékpáros verseny! Sok érdekes infót olvashatsz a versenyről, hasznos tanácsokat a bringázásról, na meg exkluzív interjút az 1987-es győztessel, Stephen Roche-sal és Valter Attilával! Hogy a futóversenyeid jól sikerüljenek, futóedző szakértőnk versenychecklistet készített neked, így a nem várt akadályokra is felkészülhetsz, és boldogan érhetsz célba! Azt pedig mind tudjuk, hogy az edzéseken túl a megfelelő táplálkozás is mennyire fontos a jó teljesítmény és egészséges közérzet miatt, táplálkozási rovatunkban egy Street Kitchen mellékletet is találsz olyan harapnivalókkal, amelyek gyors energiaforrást jelentenek edzés vagy versenyek előtt! Még több információ: ITT

1095 Ft 995 Ft

Megnézem
Tovább olvasok

Videók